Zo creëer je een knusse badkamer

Een badkamer wordt vaak gezien als één van de meest praktische ruimtes van een huis. Je gebruikt de ruimte om bijvoorbeeld te douchen of je tanden te poetsen, maar het is geen ruimte waar je uren zult spenderen. Toch is een badkamer geen kille praktische ruimte als je hier wat tijd in steekt. Je kunt er namelijk een huiselijke ruimte van maken met sfeervolle materialen. Hoe je een knusse badkamer creëert, lees je in onderstaand artikel.

Heerlijk ontspannen in een ligbad

Een item waarmee je je badkamer kunt omtoveren tot een huiselijke ruimte is een bad. Baden geven namelijk een ontspannen gevoel. Het geeft niet alleen een luxe uitstraling aan je badkamer, maar je kunt het zo huiselijk maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor een warme tint tegels of omring je bad met kaarsen. 

Een subtiele knusse sfeer

Wil je je badkamer graag wat sfeervoller inrichten, maar hoeft het niet over de top te zijn? Kies dan voor een lichte basiskleur. Deze kleur pas je toe op de vloer en wanden en met een accentkleur zorg je ervoor dat de badkamer wat levendiger wordt. Neem bijvoorbeeld een ligbad in een opvallende kleur of ga voor een felle kleur handdoeken. Zo houd je het minimalistisch met een leuke kleurrijke touch.

Het belang van materiaalkeuze

Materialen die zorgen voor een knusse huiselijke sfeer zijn hout en bamboe. Door een houttint in je badkamer te verwerken zorg je ervoor dat de ruimte bij de rest van het huis past. Je hoeft natuurlijk niet de gehele badkamer om te toveren met hout. Alleen een houten wastafel kan al veel doen.
 
Altijd lekker warm

Een vereiste van een badkamer is dat het er altijd een aangename temperatuur moet zijn. Niemand vindt het prettig om in een ijskoude badkamer te douchen. Een van de populairste warmtebronnen voor een badkamer is de radiator. Radiatoren zijn geen sexy of mooie producten, maar je schaft het vooral aan voor de functionaliteit. Het grootste voordeel van een radiator is namelijk dat je badkamer snel op temperatuur is. Ben je van plan om te gaan douchen? Denk er dan aan om een paar minuutjes van tevoren de radiator open te draaien. Zo kun je lekker douchen in een warme en huiselijke badkamer.
 Is jouw badkamer toe aan een make-over? Maak dan gebruik van bovenstaande tips om ervoor te zorgen dat je badkamer een knusse huiselijke ruimte wordt. Na de renovatie ben je niet meer weg te slaan uit je nieuwe badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *