Laat jouw natuursteen weer glimmen zoals vanouds

Vind je dat jouw natuursteen er oud en versleten uit ziet? Er is gelukkig een manier om jouw natuursteen eruit te laten zien zoals je het hebt gekocht. Jouw natuurstenen vloer laten reinigen is dé oplossing! Bijna elke soort natuursteen is te reinigen. Het is belangrijk dat natuursteen op de juiste manier wordt schoongemaakt. Wij adviseren je om dit te laten doen door professionals.

Natuursteen laten reinigen door een professional

Zou je graag willen weten hoe jouw natuurstenen vloer wordt aangepakt? In het begin wordt je vloer duurzaam gereinigd en ontvet. Vervolgens zal machinaal de vloer bewerkt worden. Alle beschadigingen worden verwijderd zodat de vloer egaal is. Door middel van zuur poeder kunnen we het natuursteen polijsten en hierdoor wordt de glans in jouw natuurstenen vloer hersteld. Tenslotte wordt het natuursteen gereinigd om slijpresten te verwijderen. Het is belangrijk om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken, aangezien je jouw vloer niet wilt beschadigen. 

Hoe kan je de natuurlijke glans terugkrijgen?

Om je natuursteen echt te laten stralen kan je de natuursteen polijsten. Door je natuursteen te polijsten kan je zelf de mate van glans bepalen. Hoe hoog uiteindelijk de glans wordt is afhankelijk van de kwaliteit van de natuursteen. Er zijn 3 soorten glans die mogelijk zijn:

  • Hoogglans: de hoogste glans met een spiegelende oppervlakte
  • Zijde- of satijnglans: iets minder glanzend dan hoogglans 
  • Matglans of verzoet: de minst glanzende variant

Waarom jouw natuursteen polijsten?

Door je natuursteen goed te verzorgen wordt polijsten wel aangeraden. Polijsten kent meerdere voordelen. Zo kan je natuurstenen vloer zijn uitstraling behouden en wordt het makkelijker te onderhouden. Hierdoor krijgt het een langere levensduur. 

Welke soort natuursteen kan je laten reinigen?

Heb jij een marmeren vloer, een terrazzo vloer, granieten vloer, leisteen vloer, hardsteen vloer of een kwartsiet vloer? Dan kan jouw natuurstenen vloer professioneel gereinigd worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *