Waarom kiezen voor kunststof tuinmeubelen?

Waarom kiezen voor kunststof tuinmeubelen

Tuinmeubilair kan een geweldige aanvulling zijn op je tuin of terras. Het maakt je tuin toegankelijker voor zowel jou als je gasten. Er zijn doorgaans drie soorten tuinmeubilair om uit te kiezen: hout, metaal en kunststof. Hoewel je misschien geneigd bent kunststof meubels als ‘goedkoop’ te beschouwen, heb je waarschijnlijk niet alle voordelen overwogen die samenhangen met hoogwaardige kunststof meubels, zoals het type dat bij STRcollectieshop.nl wordt aangeboden.

Kunststof meubelen zijn onderhoudsvrij

Kunststof meubelen zijn nagenoeg onderhoudsvrij, je hoeft ze alleen maar mee naar huis te nemen en ergens neer te zetten waar dat jij dat wilt. Door het lichte gewicht is dit ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft er in de toekomst geen tijd of geld meer aan te besteden. Kunststof hoeft namelijk niet te worden geverfd en is roestvrij, in tegenstelling tot andere materialen.

Geloof het of niet, maar kunststof is milieuvriendelijk

Je zou het misschien niet denken, maar kunststof meubels zijn zeer milieuvriendelijk. Kunststof tafels, stoelen, ligbedden en ga zo maar door zijn namelijk gemaakt van gerecycled materiaal en kunnen na gebruik opnieuw worden gerecycled. Hiernaast gaan deze meubelen over het algemeen langer mee dan wanneer ze gemaakt zijn van hout of bamboe. Dit betekent dat het kopen van kunststof meubelen weinig bijdraagt ​​aan jouw ecologische voetafdruk en ook het aantal bomen dat wordt gekapt voor houten meubelen vermindert.

Meer voordelen van kunststof meubels

Alsof dat nog niet genoeg was, is kunststof vaak goedkoper dan andere opties, waaronder hout en metaal. Ze zijn licht, maar toch onbreekbaar. Het laten vallen van een kunststof meubel zal het dan ook niet beschadigen. Zelfs bij regen zal het meubelstuk niet gaan roesten of barsten, terwijl hout wel kan scheuren en opnieuw afgewerkt moet worden. Als laatste zijn de opties eindeloos, aangezien er een tal aan verschillende kleuren en vormen beschikbaar zijn. Veel shop plezier dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *