Tips voor meer ruimte in een kleine woning

Tips voor meer ruimte in een kleine woning

Enorm veel mensen wonen in een kleine woning. Sommige kiezen hier specifiek voor, sommige wonen op kamers en anderen kunnen geen grotere woning bemachtigen of betalen. Daarom zijn veel mensen opzoek naar leuke manieren om meer ruimte te creëren. Wij helpen graag met een paar ideetjes en tips.

Maak gebruik van een vide

Je vraagt je misschien af: ‘’wat is een vide?’’. Kortgezegd is een vide een soort loft, of een balkon binnen in huis. Dit is ideaal voor ruimtes die hoge plafonds hebben. Je kunt hier makkelijk een soort kleine tussenverdieping in maken. Hierdoor heeft het ook wel iets weg van een loftwoning. Dit wordt vaak gedaan in studentenkamers. Op de vide wordt dan een matras geplaatst als een soort hoogslaper of een ‘aparte slaapkamer’. Hoewel het natuurlijk geen volwaardige ruimte is kan het wel veel extra ruimte opleveren. Je kunt hier slapen of chillen of je kunt het als extra bergruimte gebruiken. Met een ladder of een multifunctionele trap kom je gemakkelijk boven op je vide en heb je wat extra oppervlakte toegevoegd aan je woning.

Multifunctionele meubelen

Een andere tip om meer ruimte te creëren is met multifunctionele meubelen. Geef je graag etentjes, maar neemt een grote eettafel te veel ruimte in beslag? Kies dan voor een modulaire tafel die je groter en kleiner kunt maken. Hier zijn een hoop goede opties voor. Heb je een kleine studio? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van een bedbank, zodat je de ruimte hebt voor zowel een bed als een bank. Test deze wel goed van tevoren want bedbanken staan er bekend om dat het vaak geen geweldige bedden zijn. Hier kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een hoogslaper en een bank eronder. Geen ruimte voor een werkplek én een tv-meubel? Plaats je tv aan de zijkant op je bureau en gebruik de andere kan als werkplek. Zo zijn er een hoop oplossingen te bedenken door simpelweg functies met elkaar te combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *