Is jouw slaapkamer klein of niet al te groot?

Niet alle woningen in Nederland hebben een grote slaapkamer.

Een goed bed waar je comfortabel in kunt liggen is heerlijk, het is alleen al dat je veel beter uitgerust zult zijn als je wakker wordt. Maar een gezellige, prettige en mooi ingerichte slaapkamer zorgt zeker ook voor een gevoel van frisheid en rust.

Vooroorlogse huizen hadden vaak een kleine slaapkamer, soms met zo’n authentieke inbouwkast. Maar ook niet alle nieuwe gebouwen hebben grote slaapkamers.
De kunst is om de slaapkamer natuurlijk zo stil mogelijk in te richten in een stijl die bij je past en handig en slim om zoveel mogelijk spullen op te bergen.

Badkamer

Een kleurenpalet, slimme creatieve oplossingen of een praktische lay-out kunnen al wonderen verrichten! Stel dat u een kleine slaapkamer heeft, kijk dan goed naar de ruimte tussen het bed en de vloer. In feite is het zonde om deze ongebruikte ruimte niet te gebruiken. Dit is ideaal om spullen in op te bergen. Beddengoed, winterkleren, dekens die je in de winter gebruikt. Die handige diepe lades plaats je onder je bed. Compact en toch netjes uit het zicht!

Kies een smalle behuizing zonder uitstekende randen.

Ook het ontbreken van een hoofdeinde scheelt enkele centimeters!
Ook de ruimte boven het bed (muur) kun je op een praktische en mooie manier decoreren. Bevestig eenvoudig twee planken onder elkaar aan de muur en berg je boeken, plant, fotolijst en manden op voor allerlei kleine dingen: oordopjes, glazen, medicijnen, crème voor het slapengaan. Bijna alle kleine dingen die op je nachtkastje staan, stop je nu in een mooie doos of mand, doos op deze plank.

Het opzetten van een kleine slaapkamer kan lastig zijn. Denk aan de beperkte ruimte, alles wat je daar neerzet, zie je direct. Ga in je slaapkamer staan, kijk rond en denk: heb ik alles nodig wat hier is? Is het mooi, functioneel, waardevol of leuk?

Je kunt iets creatiefs bedenken voor je garderobe, kasten hebben standaard diepte va 60 cm wat niet altijd praktisch is. Ook heb je slimme opbergruimtes in andere maten , zoals een kast die ook opbergruimte binnen de deuren heeft, of een kleerhanger op wieltjes.

Wil jij ook zo’n mooie knusse slaapkamer in je nieuwe woning, gebruik dan bovenstaande tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *