Interieurtips om het lawaai van je buren te dempen

Een van de belangrijkste bronnen van geluidsoverlast voor de meeste mensen is het lawaai van buren. Omdat de huizen in Nederland heel dicht bij elkaar staan, kan er vaak weinig aan de oorzaak worden gedaan. U zult uw buren snel horen, ook in de dagelijkse bezigheden die zij doen. Dus je moet wat creatief omgaan met de middelen die je hebt. Gelukkig kun je op deze manier ook zelf iets doen om het lawaai van je buren te overstemmen! Hieronder staan ​​5 interieurtips om de rust in huis te bewaren.

Tip 1. Zorg voor een goede isolatie

Als u het meteen in huis wilt hebben, kunt u uw woning natuurlijk groots renoveren. Om het geluid van uw buren te overstemmen, kunt u plafonds verlagen, isolatieschuim gebruiken, secundaire wanden plaatsen en een zwevende dekvloer plaatsen. Maar je kunt je huis ook isoleren met kleine dingen. Hang bijvoorbeeld schuim achter je schilderijen en grote spiegels om geluidsreflecties te verminderen.

Tip 2: gebruik Scheidingswanden

Grote kamers en hoge plafonds zijn vaak luidruchtig, waardoor galm ontstaat. Bij de nagalm speelt ook de hoeveelheid dingen in de kamer een rol; hoe leger de kamer, hoe meer weerkaatsing. Dit is op te lossen door de kamer in te delen met scheidingswanden. Denk bijvoorbeeld aan open kasten, gordijnen, wandmeubels, panelen, kamerschermen. Welke scheidingswand in uw huis past, hangt af van uw interieurontwerp.

Tip 3: meer groen in huis

Planten maken je huis niet alleen gezellig en gezond (zowel voor luchtzuivering als voor je stressniveau), ze zijn ook erg goed in het dempen van geluid. Ze absorberen geluid en echo in uw huis. Zet planten niet te dicht bij de kachel, deze gaan snel dood en hebben dan geen invloed meer op het geluid.

Tip 4: sluit alle hoeken en gaten

Zorg ervoor dat alle hoeken en spleten in kozijnen en deurkozijnen goed gesloten zijn. Hierdoor wordt het binnendringen van extern geluid zoveel mogelijk voorkomen. Heeft u ook alleen enkel glas in uw kozijnen? Uiteraard is dubbele beglazing of zelfs triple beglazing de moeite waard, zowel qua geluid als stookkosten.

Tip 5: versier je interieur met textiel

Textiel dempt geluid erg goed. Zorg dus voor veel stof in huis! Denk aan mooie gordijnen, vloerkleden, kussens, stoffen banken en stoelen, en je kunt zelfs het plafond draperen met mooie stoffen. Met stof heb je dus talloze mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *