Interieur lenteklaar maken

Yes! De lente komt er weer aan en dit betekent dat het weer tijd is om lekker naar buiten te gaan. De een baalt dat de winter voorbij is, terwijl de ander ervan geniet dat de dagen langer worden en het warmer wordt. Nu we veel thuis moeten en werken en dus meer thuis zijn dan ooit is het een goed idee om je interieur een lente upgrade te geven. Zodat binnen doorloopt naar buiten Vind hieronder een aantal leuke en simpele idee├źn.

Begin met de kleuren in je huis. Daarmee wordt niet bedoeld dat je hele muren moet gaan schilderen maar juist de kleine accessoires moet aanpassen. Voeg wat extra kussens toe aan de bank. Kussen geven meteen een huiselijke sfeer. Vervang de hoesjes van je bestaande kussen. De kleuren rood, oranje, mosterdgeel en bruin stralen herfst uit. Je kan ook de waxinelichthouders, grotere kaarsen, onderzetters, placemats etc. vervangen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld ook mooie vogelkooi of voorjaarsboeket op tafel zetten.

Je kan je bank ook meer decoreren door plaids erop te leggen. Je kan kiezen voor een hele mooie plaid. Deze zijn vaak wat duurder en liggen er meer voor de sier. Koop wat goedkopere plaids die je lekker over de bank kan hangen. Toe aan een grotere verandering?  Kijk ook op woonkanjer.nl als je zin hebt om je zithoek anders in te delen.

Kaarsjes zien er gezellig uit en geven warmte. Plaats wat grote kaarsen op tafel en wat kleinere kaarsjes op de salontafel of vensterbank. Als je van lekkere geuren houdt kan je ook voor geurkaarsen kiezen. Deze geur kan best snel overheersen, dus wees er zuinig mee.

Een vloerkleed kan ook echt een verschil maken in je huis. Een vloerkleed maakt je zithoek meteen wat sfeervoller en daarnaast krijg je geen koude voeten. Ga voor een mooie bruine of beige kleur.

Zorg dat je in de lente ook genoeg buitenkomt. Je kan de vuurkorf al een keer aansteken.

Dan is het in avond ook lekker.

Maar af en toe is een lekkere wandeling of ga op de fiets erop uit. Hierdoor houd je je weerstand op peil en houd je je hoofd lekker fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *