Deze specerijen mogen niet ontbreken in je keuken

Hieronder staan specerijen op een rijtje gezet voor alle beginnende keukenprinsessen. Om goed te kunnen koken hoef je niet gelijk het hele specerijen rek uit de supermarkt in huis te halen, er zijn een aantal specerijen (naast peper en zout natuurlijk) waarmee jij gegarandeerd allerlei lekkere recepten op tafel kan zetten! Grote kans is zelfs dat jij ze al in je keukenkastje hebt staan, hoe fijn is dat? 

Kurkuma 

Kurkuma, tumeric in het Engels, is een specerij die gebruikt wordt in kerriepoeder en geeft dit de gele kleur. Het wordt gemaakt van de wortel van de plant en heeft een licht bittere smaak. De specerij is te krijgen als poeder, maar je kan ook hele stukken gebruiken in je gerechten. Het is heerlijk voor in de soep voor een extra bite! Het lijkt een beetje op gember, maar dan met een oranje binnenkant, en is te verkrijgen in de supermarkt, op de markt of online bij winkels als de Kurkuma Specialist.  

Paprika poeder 

Paprikapoeder is een standaard specerij die gebruikt wordt in talloze recepten. Of je nou bezig bent met het maken van een curry of geroosterde aardappelen, met paprikapoeder zit je altijd goed. Het is ook superlekker bij een gebakken eitje! Gegarandeerd dat je er veel gebruik van gaat maken wanneer je in de keuken staat.  

Italiaanse kruiden 

Je kent ze wel, die plastic potjes Italiaanse kruiden in de supermarkt. Deze kruidenmix bestaat uit oregano, rozemarijn, salie en tijm en is heerlijk bij Italiaanse gerechten (natuurlijk). Maar deze kruidenmix kan je gebruiken voor allerlei soorten recepten en is dus erg handig om bij de hand te hebben! 

Knoflook en uien 

Hoewel knoflook en uien eigenlijk geen specerijen zijn, vormen ze wel de basis voor bijna alle recepten die je kan vinden op het internet of in een kookboek. Of je nou vers of in poeder koopt, ze zijn een must om in huis te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *