Kent u iemand die een traplift kan gebruiken?

Vergrijzing is al jaren een groot probleem in Nederland. Nu de babyboomgeneratie een hoge leeftijd aan het bereiken is en het aantal geboortes maar laag blijft, komt er een steeds grotere kloof tussen het aantal jongeren en ouderen. De kans is dus groot dat één van uw ouders bijvoorbeeld minder mobiel is, of aan het worden is. Vaak nog wonende in de eengezinswoning waarin ze hun kinderen hebben opgevoed, kunnen ouderen vaak nog maar moeilijk gebruik maken van de bovenverdiepingen van hun huis. De trap wordt een steeds groter obstakel voor ze, tot op het punt dat ze er geen gebruik meer van kunnen maken zonder het gevaar om te vallen en bijvoorbeeld een heup te breken. Het is voor deze mensen dat een traplift uitkomst kan bieden. 

Een eenvoudige traplift kan een huis voor iemand al weer veel begaanbaarder maken. Dit zijn compacte liften met een inklapbare stoel, waardoor de trap ook nog altijd normaal kan worden gebruikt. Deze stoel zit aan een reling vast welke omhoog loopt de trap op, bochten om kan en zelfs op een wenteltrap kan worden geplaatst. Hoewel het misschien niet snel gaat is een dergelijke lift wel zeer effectief in het vergroten van iemands zelfstandigheid. Iemand kan weer zelf de trap op en kan weer zelf boven komen, waar misschien wel belangrijke ruimtes als de badkamer of de slaapkamer zijn.

Mogelijk hebt u wel iemand in gedachten waarvoor een traplift zeer geschikt zou zijn: misschien een vader, opa, oud-tante of ander familielid. U kan dan een specialist laten komen kijken naar de trap waar het om gaat. Hij kan dan een advies geven over of een trap geschikt is voor een traplift en in het zeer waarschijnlijke geval dat dit zo is, kan hij ook adviseren wat voor type traplift het meest geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *