Stijlvol met de deur in huis vallen

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen. De deuren in een huis dragen enorm bij aan de stijl en sfeer van het interieur. Er zijn veel grote en kleine aanpassingen die je kunt doen aan jouw deuren om meer stijl te creëren. Het vervangen van een deur is natuurlijk een grote aanpassing, maar ook kleine elementen kunnen het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de kleur of het vervangen van de deurkruk. Welke grote en kleine aanpassingen jij kunt doen lees je hieronder.

Grote aanpassingen

Een deur vervangen doe je natuurlijk niet zomaar, het is namelijk een grote verandering in je interieur. Het is dan ook een keuze waar onderzoek vooraf een must is. Wil je de volledige deur vervangen of zou een likje verf ook al voldoende zijn? Bij het vervangen van de deuren is het vooral belangrijk om te bedenken wat voor sfeer je binnenshuis wilt. Denk hierbij aan de verschillen tussen een landelijke of industriële stijl. Bij een landelijke stijl zijn klassieke landhuisdeuren of stijldeuren vaak het mooist. Bij industriële stijlen waar metaal en glas worden gebruikt passen juist houten schuifdeuren of glazen deuren heel goed.

Deurdecoratie

Ben je al blij met je deuren maar ben je toch opzoek naar een manier om ze meer stijl te geven? Deurdecoratie kan hier zeer geschikt voor zijn. Van alle deurdecoratie maken de juiste deurgrepen de meest subtiele impact. Het gebruik van dezelfde stijl deurklinken zorgt voor consistentie door je hele huis. Net zoals bij de grote aanpassingen is het van belang dat je goed kijkt naar de stijl en sfeer van je interieur. Het is namelijk zo dat ook bij deurgrepen er flink wat verschil zit in stijlen. In een industriële sfeer passen moderne, simplistische deurknoppen erg goed. Bij een landelijke inrichting zijn klassieke, barokke klinken juist zeer mooi. Bekijk goed welke stijl en sfeer je wilt hebben en pas hier kleine elementen op aan.

Consistentie in stijl en sfeer

Hoe groot of klein jouw aanpassingen ook is, consistentie is het allerbelangrijkste. Consistentie zorgt namelijk voor duidelijkheid en overzicht in een interieur. Het mixen van verschillende stijlen kan onoverzichtelijk en rommelig ogen. Wij raden je aan, als je een keuze gaat maken voor een nieuwe interieurstijl, om even online rond te struinen. Onder andere het maken van een moodboard kan je goed helpen de juiste stijl keuzes te maken. Je creëert hiermee overzicht voor je gaat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *