Dit is waarom houten vloeren altijd bij je interieur passen

Van alles in huis heeft een houten vloer verreweg de meeste invloed op je interieur. Op het kiezen van een vloer ligt dan ook best wat druk. Die koop je vaak maar één keer en dus wil je wel de juiste keuze maken. Gelukkig is er een houtsoort waarmee je altijd scoort: Europees eikenhout. De warme, natuurlijke uitstraling staat mooi bij ieder interieur. En wanneer je de vloer op maat maken, weet je zeker dat je goed zit.

Houten vloeren zijn veelzijdig

Met eikenhout kun je alle kanten op. Tenminste, als je de vloer door een specialist laat maken. Dutzfloors is zo’n partij. Dit jonge, Friese bedrijf produceert uitsluitend houten vloeren op maat. Ze beheren het productieproces vanaf de eerste stap. Hierdoor heb je als koper vanaf het moment één invloed op hoe de vloer eruit zal zien. 

Wil je een Scandinavisch interieur? Of ga je liever voor bijvoorbeeld hotel chique? Met een op maat gemaakte houten vloer zit je altijd goed. Je kijkt samen met een specialist naar wat je mooi vindt. Laat je ter plekke inspireren in een showroom met uiteenlopende houten vloeren. Heb je op Instagram of in een magazine jouw droomvloer gezien? Neem die foto’s dan mee. Echte vakmensen maken de vloer helemaal na.

Houten vloeren komen in verschillende plankbreedtes

Op maat gemaakte eikenhouten vloeren hebben een groot voordeel: ook de plankbreedte bepaal je zelf. Dat is prettig, want plankbreedte doet meer met een interieur dan je misschien denkt. De stelregel is: hoe breder de plank, des te ruimtelijker het geheel. Dutzfloors produceert houten vloeren in verschillende afmetingen. De populairste afmetingen zijn 18 cm, 20 cm, 22 cm en 26 cm. 

Zoek je een houten vloer voor in een grote woonkamer? Dan zijn bredere planken ideaal. De kamer lijkt daardoor nog ruimer dan hij al is. In kleine kamers passen zowel smalle als brede planken. Wil je juist extra smalle of extra brede planken? Het maatwerk van Dutzfloors maakt het mogelijk. Op basis van jouw wensen, maken zij de perfecte houten vloer.

Houten vloeren zijn bewerkbaar

Naast plankbreedte, drukt de bewerking van het hout een grote stempel op het geheel. Neem de kleur van houten vloeren. Met een lichte vloer creëer je een totaal andere sfeer dan met een donkere houten vloer. Op maat gemaakte vloeren gaan nog verder dan kleur alleen. Je kunt de vloer bijvoorbeeld laten verouderen, schuren of branden. Elke bewerking maakt je interieur nog unieker. 

Zo zorgt verouderen bijvoorbeeld voor meer karakter in de vloer. Gesplinterde randen, slijtage – het geeft een doorleefd uiterlijk. Ideaal voor een stoer en robuust interieur. Wil je een minder uitgesproken houten vloer? Dan is schuren een mooie optie. Door het gladschuren van de nerfstructuur, krijgen planken een rustig karakter.

Nu weet je waarom je met houten vloeren altijd goed zit. Ze zijn veelzijdig, bewerkbaar en de plankbreedte kies je zelf. Door de vloer helemaal naar je eigen hand te zetten, ben je er nog jaren blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *