De ideale rolgordijnen

De juiste gordijnen kiezen kan best een klus zijn. Je hebt net een nieuw huis of je bent een kamer opnieuw aan het inrichten en de stijl aan het veranderen en dan heb je gordijnen te kiezen. Je kunt kiezen voor rolgordijnen. Dit is een praktische soort gordijn en ideaal wanneer je deze op maat laat maken. Dat geldt natuurlijk over het algemeen voor gordijnen: op maat gemaakt zijn ze vaak praktischer. Maar rolgordijnen zien er daarnaast ook strak uit, in tegenstelling tot gordijnen met rails of ringen bijvoorbeeld. 

Bediening

Bij rolgordijnen denk je misschien direct aan het trekken van een touwtje om ze naar beneden en boven te rollen. Maar dat hoeft allang niet meer zo te zijn. Dat mag natuurlijk nog steeds als dat je voorkeur heeft. Het is ook mogelijk om elektrisch te bedienen rolgordijnen te nemen. Die zijn bijvoorbeeld ideaal voor wanneer je met grote raampartijen te maken hebt of ramen hebt tot een hoog plafond. Dan is elektrische bedieningen simpelweg sneller en praktischer. 

Duurzame gordijnen

In alle mogelijkheden voor kleuren en prints, kies je het liefst toch voor duurzaam. Rolgordijnen op maat wil je natuurlijk om zelf lang mee te gaan. Maar deze rolgordijnen op maat zijn niet alleen duurzaam in hun eigen leven. Ook de stoffen die gebruikt worden voor de verschillende rolgordijnen zijn duurzaam geproduceerd. Je maakt dus een bewuste keuze met deze rolgordijnen op maat. 

Transparant, verduisterend, warmte werend

In ruimtes waar je wil kunnen slapen of goed een presentatie zichtbaar gemaakt moet kunnen worden, wil je rolgordijnen die ook verduisterend zijn. Dat werkt het best. Als je een ruimte wil behoeden van de reflectie van de zon overdag, zonder licht te verliezen, kun je voor transparante of licht doorlatende gordijnen kiezen. Dat werkt ook vanuit een privacy oogpunt. Daarnaast zijn er warmte werende rolgordijnen, die voorkomen dat de ruimte opwarmt door de zon die op de ramen schijnt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *