Waarom zijn bartafels zo populair?

Steeds vaker zien we bartafels verschijnen in de Nederlandse keuken en dat snappen we helemaal! Een bartafel is niet alleen stijlvol maar ook enorm praktisch op verschillende manieren. Ben je momenteel je keuken aan het renoveren of zit je te twijfelen om een bartafel te plaatsen in de keuken? Lees dan snel verder! 

Eye-catcher

Een bartafel is een echte eye-catcher en een geweldige toevoeging aan je woning. Het is een plek waar je heerlijk aan kunt zitten en hangen na een lange dag werken, met een glas wijn in je hand en kijkend naar hoe je partner het avondeten aan het klaarmaken is. Zie je het al voor je? Bovendien kan de bartafel ook prima als een heerlijk ochtendritueeltje dienen. ’s Ochtends om de dag goed te beginnen met een lekker kopje koffie en de krant, starend naar buiten. Ben je altijd aan het haasten in de ochtend? Dan zie je al snel dat de barkrukken overgeslagen worden maar de bartafel alsnog gebruikt wordt om even staand je kopje koffie op te drinken.


Ruimte ruimtelijker maken

De meeste bartafels zijn compacter vergeleken met de traditionele eettafels. Bartafels zijn relatief hoog waardoor de eetkamer een ruimtelijker effect heeft dan een eettafel die over het algemeen een stuk lager is. Dit is dus ook de perfecte oplossing als je niet veel ruimte hebt in je woning of een smalle keuken hebt. Bovendien kan je onder de bar aan de zijkanten nog eventuele kastjes plaatsen om extra opslagruimte te creëren voor bijvoorbeeld je borden, bestek of andere keukenbenodigdheden.

 

Ruimtes scheiden

Als je verschillende ruimtes op een speelse en subtiele manier van elkaar wil scheiden is een bartafel de perfecte oplossing daarvoor. Een bartafel is relatief hoog waardoor er meer dynamiek in een ruimte ontstaat. Daarnaast kan je er dwars doorheen kijken waardoor de ruimte op een subtiele manier wordt afgebakend. Dit kan je bijvoorbeeld doen om de keuken en de woonkamer van elkaar te scheiden op een fijnzinnige manier. 

Stijlvolle, gezellige sfeer

Bartafels zijn enorm populair, trendy en passen ontzettend goed in ieder interieur. Je kunt ze in verschillende stijlen en formaten vinden: van industrieel tot aan een Scandinavisch design. Bovendien zijn er onwijs veel verschillende barkrukken en stoelen waardoor je het helemaal naar eigen smaak kunt indelen. De keuzen is reuze!


Juiste barkrukken

Om de juiste barkrukken aan te schaffen is het als eerst belangrijk om de hoogte van de bartafel op de meten. Let goed op dat je de bartafel opmeet vanaf de onderkant van het blad. Er moet minimaal 25cm en maximaal 30cm tussen zitten om comfortabel met je barkrukje aan de bar kunt zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *