Waarom je betonbanden zou moeten gebruiken

Betonbanden zijn een belangrijk deel van je bestrating en mag je niet onderschatten. Deze betonbanden, ook wel opsluitbanden genoemd, zorgen namelijk voor een strak resultaat en mag je absoluut niet vergeten tijdens het bestraten. Je houdt daarnaast met betonbanden de hele bestrating op z’n plaats en de bestrating kan niet verzakken. Daarnaast geef je je tuin of oprit dus ook een hele nette en strakke uitstraling.

Hoe werken betonbanden precies?

Dat betonbanden zorgen voor een strak resultaat van je tuin staat vast. Maar wat houden betonbanden nu precies in? Deze banden zijn lange smalle randen en zijn gemaakt van beton. Ze begrenzen je bestrating. Door deze begrenzing zorg je ervoor dat de bestrating geen kant meer op kan. Daarnaast kan het zandbed dat zich onder de bestrating bevindt niet wegspoelen of verschuiven door heftige regenval. Zo blijf je een lange tijd een strak resultaat behouden. Ga je bestraten dan is het altijd aan te raden om betonbanden te gebruiken.

Dit zijn de voordelen van betonbanden

Niet alleen zorgen betonbanden voor een strak resultaat en dat de bestrating niet verzakt. Er zijn veel meer voordelen bij het gebruik van betonbanden. Ook qua uitstraling kunnen betonbanden zo z’n voordelen hebben. Betonbanden kunnen namelijk bepalend zijn voor je tuin. Het is mogelijk om kleuren toe te voegen, spelen met diverse hoogteverschillen en het maken van contouren. Daarnaast is het mogelijk om met betonbanden het terras te scheiden van het gazon. Het ziet er netter uit en je maakt je tuin af.

Diverse soorten betonbanden

Je vindt betonbanden tegenwoordig in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Meestal worden ze verkocht per lengte per 100 cm. Kijk je naar de hoogte en de breedte van de betonbanden dan is dit afhankelijk van de zwaarte en hoogte van je bestrating. Uiteraard speelt ook je smaak mee. Ook kun je kiezen om rechthoekige strakke betonbanden te kiezen. Deze passen heel goed in een moderne tuin. Wil je meer organisch hebben kies dan ronde vormen betonbanden. Daarnaast zijn betonbanden in allerlei soorten kleuren te vinden en kun je lustig en creatief te werk gaan.

Wat betreft betonbanden en sierbestrating

Elke type bestrating kun je goed combineren met betonbanden. Dat geldt dus ook voor sierbestrating. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan siergrind, tuintegels en terrastegels. Door de banden in je tuin te verwerken geef je je bestrating meer stevigheid en zal je langer netter en beter blijven liggen. Naast betonbanden kun je ook gebruik maken van palissades.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *