Tips voor een duurzame badkamer

Nu meer dan ooit proberen we allemaal ons steentje bij te dragen aan het milieu, of dat nu is met minder vlees eten, recyclen, onze plastic tassen hergebruiken of elektrisch rijden. Maar het is ook mogelijk om duurzamer te leven in huis, zeker in de badkamer.

Als je op het punt staat om een ​​badkamerrenovatie te beginnen of gewoon op zoek bent naar manieren om je dagelijkse badkamergebruik milieuvriendelijker te maken, hebben we een paar handige tips om je op weg te helpen. In deze blog zetten we alles op een rijtje voor je!

Welke milieuvriendelijke badkamermaterialen gebruiken?

Bij het plannen van een nieuwe badkamer zijn er vele overwegingen waarmee je te maken krijgt. Als je gaat voor een duurzame badkamer, dan moet je milieuvriendelijk in jouw overweging meenemen.

Hieronder enkele tips:

Natuurlijke materialen

Vaak aangeduid als het duurzame bouwmateriaal bij uitstek, is natuursteen nu ook erg populair geworden in de badkamer. Niets zegt zo luxe spa als een vrijstaand natuurstenen bad. Als het materiaal waar jouw product van gemaakt is uit de natuur komt, dan hoeft het minder bewerkt te worden. Dit is beter voor het planeet. Een duurzame badkamer staat gelijk aan badkamer producten gemaakt van natuurlijk materiaal zoals eikenhout of natuursteen.

Staal

Staal is een geweldig milieuvriendelijk alternatief voor acryl. Het is een natuurlijk materiaal, dus het is volledig recyclebaar op het moment dat je het moet vervangen. De voordelen van een stalen bad gaan verder dan de duurzaamheid ervan. Staal is niet alleen zeer duurzaam, het houdt ook uitstekend warmte vast, waardoor je langer in het bad kunt blijven. Win, win!

Water in de badkamer besparen

Watergebruik in de badkamer kan zeer hoog oplopen. We gebruiken met z’n allen teveel water en dat moet anders. Voor een gezonde planeet moeten we hier op gaan letten, tegenwoordig zijn er slimme, duurzame producten die water besparen in de badkamer.

Toiletten met dubbele spoeling

Toiletten met dubbele spoeling zijn vrij gebruikelijk in moderne badkamers, maar we staan er misschien niet vaak bij stil hoeveel beter ze zijn voor het milieu.

Het doorspoelen van toiletten is goed voor 1/3 van het water dat tegenwoordig in huis wordt gebruikt; één toiletspoeling met een toilet in oudere stijl verbruikt 14 liter water. Modellen met dubbele spoeling verbruiken slechts 2,6 en 4 liter per spoeling, dus slechts 20% in vergelijking met oudere toiletten.

Douche of bad?

We houden net zo veel van een lekker lang bad als iedereen, maar als je minder water wilt gebruiken, is het misschien de moeite waard om ze als een speciale traktatie te bewaren en in plaats daarvan te kiezen voor de dagelijkse douche. Als je echter jezelf wilt uitleven in een bad, waarom zou je jouw badwater dan niet hergebruiken voor het voeden van planten?

Gebruik meer natuurlijke reinigingsproducten

Maak je je zorgen over al die vervelende chemicaliën in jouw basis reinigingsproducten? Maak je geen zorgen, in veel gevallen is er een effectief natuurlijk alternatief dat je badkamer sprankelend houdt. Minder gebruik van chemische schoonmaakmiddelen is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook beter voor jouw banksaldo. Een paar vertrouwde producten zijn meestal herbruikbaar voor verschillende schoonmaakdoeleinden en de meesten van ons hebben ze al in onze keukenkasten! Zo hoef je geen extra schoonmaakspullen te kopen voor jouw badkamer. Gebruik natuurlijke producten zoals natuurazijn, dit is veel beter voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *