Kleed jouw kale muren aan met een mooie fotocollage

Een kale wand is maar saai. Er zijn allerlei manieren om een kale wand op te vrolijken. De meeste mensen kiezen ervoor om er schilderijen op te hangen, waar weer andere mensen objecten aan de wand hangen om deze wat meer aan te kleden. Een ander leuk idee is om er een fotocollage op te hangen. Zo geef je een persoonlijke sfeer aan de kamer en daarnaast biedt de wand vaak voldoende ruimte om veel foto’s op te hangen, zodat je een mooie collectie kunt samenstellen. 
Het samenstellen van een fotocollage is tegenwoordig niet meer lastig. Bij bedrijven zoals, Modulari, kun je geheel naar eigen inzicht fotocollages maken en kun je er inspiratie opdoen om een zo mooi mogelijke compositie te maken.

Beginnen met het ontwerp

Het beginnen aan een ontwerp is vaak het lastigst. Dit komt, omdat je vaak geen inspiratie hebt en je wilt niet zomaar wat foto’s bij elkaar ophangen omdat de wand er anders rommelig uit gaat zien. Waar moet je beginnen? Je kunt het beste beginnen bij het bepalen welke foto’s je mee wilt nemen in het ontwerp. Wil je een collage maken van de kinderen en de kleinkinderen? Of heb je net een verre reis achter de rug en wil je deze herinneringen aan de muur hangen?

Daarna is het tijd voor de vormgeving. Welke vormen wil je gebruiken? Wil je speelse cirkels gebruiken of meer grote hexagons? Of wil je een combinatie maken tussen verschillende vormen? Bij Modulari heb je de keuze uit verschillende vormen en kun je bepalen op welke manieren je deze vormen zou willen hangen om een mooi ontwerp te maken. Je kunt ook altijd rekening houden met de vormen die je in de kamer hebt. Zo kun je accessoires bijvoorbeeld combineren met de collage die je nu gaat maken.

Maak je eigen ontwerp

Als je eenmaal inspiratie hebt opgedaan en je een beetje weet hoe het ontwerp eruit moet komen te zien, is het tijd voor de uitvoering ervan. Een fotocollage maak je niet zomaar even snel. Bij Modulari kun je gebruikmaken van handige templates en stappen om de fotocollage te maken. Je kiest allereerst voor de foto’s. In de ontwerpstudio op de website kun je enkele wandelementen kiezen. Zo kies je bijvoorbeeld voor de vormen en voor het materiaal waarop de foto’s moeten worden gedrukt. Daarnaast kun je gebruikmaken van de templates om de foto’s te rangschikken. Speel met de vormen en met de compositie en ontwerp de collage geheel naar eigen wens. Zodra je het ontwerp af hebt, kan het drukken beginnen.


Een fotocollage voor elke wand

De fotocollage kan op elk type wand worden gehangen. De foto’s worden gedrukt op forex, aluminium of op plexiglas. Dit zijn vrij lichte materialen. Op de achterkant van deze materialen wordt een plakstrip bevestigd. Dankzij deze plakstrips is het mogelijk om de fotocollage op elke ondergrond te bevestigen. Het maakt hierin niet uit of het gaat om gladde muren, stucwerk of behang.

Leg je herinneringen vast op foto’s en maak je eigen ontwerp om die saaie en kale wand op een originele manier aan te kleden met een fotocollage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *