Enkele oorzaken van schimmelgroei in je huis

Als je zwammen in huis aantreft, betekent dit dat je onmiddellijk actie moet ondernemen om ervan af te komen. Voordat je schimmel in uw je verwijdert, moet je eerst weten wat de oorzaak is. Zo kun je ervoor zorgen dat de behandeling die je neemt nauwkeurig kan zijn. Er zijn verschillende redenen waarom schimmel in je huis kan groeien en bloeien. Schimmels kunnen thuis groeien vanwege de sporen die van buiten komen en door de lucht worden gedragen totdat ze bij je huis aankomen. Sporen kunnen alleen groeien en zich ontwikkelen op oppervlakken die water of vocht bevatten. Dus als de sporen erin slagen om schimmels te worden, betekent dit dat er delen van je huis of meubels zijn die vochtig en vuil zijn, zodat schimmelsporen daar gemakkelijk kunnen groeien. Natte of vochtige delen van het huis zijn meestal omdat de kamer geen goede ventilatie of luchtcirculatie heeft, zodat natte stoom vast komt te zitten op het oppervlak van je muren of meubels. Dit wordt de beste plek voor schimmels om te groeien en zich te ontwikkelen.

De gevaren van de overvloed aan schimmel in huis

De schimmel die thuis groeit kan ervoor zorgen dat de muren en meubels van je huis broos en beschadigd raken. Daarnaast kan een schimmel ook vlekken en onaangename geuren veroorzaken. Wat nog gevaarlijker is, is dat schimmel je gezondheid kan verstoren. Sommige gezondheidsproblemen veroorzaakt door schimmels thuis zijn verstopte neus, kortademigheid, huidallergieën en oogirritatie. Als je gezondheidsklachten begint te krijgen dien je direct actie te ondernemen. Doe dit door contact op te nemen met Van Santen Inspectie om schimmel in alle delen van je huis te bestrijden en uit te roeien.

Enkele dingen die je kunt doen om schimmelgroei te voorkomen

Voordat schimmels groeien en zich in je huis verspreiden zijn er verschillende manieren waarop je anticiperende maatregelen kunt nemen om schimmelgroei te voorkomen. Hieronder valt het gebruik van een luchtontvochtiger en airconditioning om de vochtigheid in huis te verminderen, het drogen van alle natte voorwerpen en plaatsen en altijd controleren en ervoor zorgen dat er geen lekken zijn op het dak en de waterleidingen in je huis. Ten slotte moet je elke ochtend ramen en deuren openen, zodat lucht en zonlicht het huis binnen kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *