Een kleine slaapkamer inrichten met deze slimme tips!

Het inrichten van een slaapkamer kan een zeer moeilijk project zijn, en dat wordt er niet makkelijker op als de slaapkamer wat kleiner is. Toch hoeft een kleinere slaapkamer geen probleem te zijn, want er zijn verschillende manieren om de woonruimte optimaal te gebruiken. Heb jij niet zo’n grote slaapkamer? Lees dan verder, want hier worden enkele slimme tips gegeven. 

Gebruik lichte kleuren 

Tegenwoordig is het zeer populaire om zwarte en andere donkere kleuren te gebruiken in de woning. Voor een kleine slaapkamer is dat niet handig, want donkere kleuren zorgen voor een minder gevoel van ruimte en de ruimte lijkt dus nog kleiner. Het is beter om voor lichtere kleuren te kiezen in de slaapkamer. Dit hoeft niet altijd wit te zijn, maar kan ook een lichte kleur grijs of groen zijn. Als je toch houdt van donkere kleuren kun je dit ook subtiel terug laten komen in de meubels die je gaat plaatsen in de slaapkamer. 

Alleen essentiële meubels 

Je wilt de slaapkamer sfeervol en mooi hebben, maar dit betekent niet automatisch dat je de slaapkamer vol moet stoppen met allemaal leuke decoratie objecten en spulletjes. Een kleine slaapkamer heeft vooral de essentiële onderdelen nodig, en niet allemaal overige spullen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de slaapkamer rommelig oogt. In een slaapkamer heb je eigenlijk een bed nodig en opbergruimte. Dit zijn de essentiële onderdelen, alles wat je voor de rest toevoegt is niet essentieel. 

Mooie opties in meubels

Nu we weten wat de essentiële onderdelen zijn, zijn er ook nog mooie opties te noemen voor kleinere slaapkamers. Nu kan je verschillende bedden krijgen die heel fijn kunnen zijn voor een kleinere slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een bed met opbergruimte. Dit is een bed die je kan openklappen en waar bakken onder het bed zitten waar je kleding of andere spullen kwijt kan. Ook heb je bedden met lades of kan je zelf manden aanschaffen om onder een bed te plaatsen. Op die manier zorg je ervoor dat je bed naast een slaapruimte ook een opbergruimte is. 

In veel gevallen wil je ook je kleding opbergen in de slaapkamer en heb je dus een kledingkast nodig. Nu kan je ook kleding kwijt in de eerder genoemde bedden met opbergruimte, maar er zijn kleerkasten te krijgen die perfect passen in een kleine ruimte. Zo is het een aanrader om een schuifdeurkast aan te schaffen. Dit is een ideale kleerkast voor een kleine slaapkamer, omdat de deuren van de kast niet openslaan en ruimte in beslag nemen. Verder is een openkast vaak ook een goede optie, want deze heeft helemaal geen deuren. Het probleem daarbij zit wel dat je de kast dan netjes moet indelen anders oogt. Een aanrader is om Emob kleerkasten te kopen. Deze partij heeft een groot aanbod in kleerkasten. 

Gebruik de wanden 

Om ruimte te besparen zal je de vloer van de slaapkamer vrij moeten houden. Dit betekent dat je het beste de wanden kan gebruiken om spullen kwijt te kunnen. Kies er dus ook voor om geen nachtkastjes aan te schaffen, maar deze te vervangen door wandplanken. Dit kan erg stijlvol zijn en het geeft meer het gevoel van ruimte. 

Een andere mooie toevoeging voor aan de muur is een spiegel. Een spiegel is het ideale product om een ruimte groter te laten lijken. Daarbij is het ook nog zeer praktisch, want het neemt weinig ruimte in beslag. Een spiegel aan de kledingkast vastmaken is ook een mooie optie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *