Welk wijnrek past bij mijn interieur?

Als je het type bent die nog wel een keer wisselt van interieur, als het gaat om de inrichting van de woonkamer is het misschien lastig een design wijnrek te hebben die op een vaste plek staat. Echter zijn er tegenwoordig meerdere mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld een wijnpaal. Dit is een paal met gaten (zo breed als de hals van een wijnfles) die je hier horizontaal in kunt leggen. De paal zelf is uiteraard verticaal van de vloer tot aan het plafond. Dit is makkelijk te monteren, maar ook weer makkelijk te demonteren waardoor je hier niet voor altijd aan vast hoeft te zitten.

Wat is belangrijk voor het bewaren van wijn in de woonkamer?

Aangezien in de woonkamer meestal een constante kamertemperatuur heerst is dit ideaal voor de opslag van rode wijnen, want die kunnen op dezelfde temperatuur geserveerd worden. Echter is het wel van belang om het verouderingsproces niet te laten versnellen de wijn niet in direct zonlicht op te bergen. Oftewel, bewaar de wijn op een plek waar niet direct zonlicht schijnt, zodat de wijn zo lang mogelijk goed kan blijven. Indien het gaat om flessen wijn met een kurksluiting is het van belang de flessen liggend te bewaren. Hiermee voorkom je dat de kurk uitdroogt.

Geschikte rode wijn

Een erg lekkere kwalitatieve rode wijn is de Franse La Villette Pinot Noir, gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. La Villette is een oude wijk in Parijs en dit is nog steeds een toeristische trekpleister.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *